В Сливенския затвор представиха явлението „трафик на хора”

16:38, 10 юни 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В рамките на кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация, Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) проведе четири информационни срещи с жени лишени от свобода в Затвора  в Сливен.

Чрез прожекции на тематични филми и съпътстващи дискусии, жените бяха запознати с явлението „трафик на хора”, методите на въвличане в сексуална експлоатация, рисковите ситуации и начините за предпазване от съвременната форма на робство.

Акцент в инициативата съвместно със Затвора Сливен, беше представянето на денонощната безплатна за страната и Европейския съюз, напълно анонимна, Национална телефонна линия срещу трафика на хора – 080020100.Всички жени получиха специализирана брошура с телефонната линия, предоставена на Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр.Сливен от фондация Кампания А21.

Националната телефонна линия срещу трафика на хора – 080020100 приема обаждания денонощно, седем дни в седмицата, 365 дни в годината. Всички обаждания са безплатни от територията на България и Европейския съюз. Операторите на линията са професионалисти, специално обучени и работещи по международни процедури, които гарантират възможно най-бърза и адекватна реакция при всяка ситуация. Националната линия работи в близко партньорство с всички национални и европейски институции, за да се осигури максимално бързо задвижване на всеки получен сигнал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама