Трето издание в Добрич на „Чети с мен в библиотеката” под патронажа на президента

17:05, 10 юни 16 / Култура 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалната библиотека „Дора Габе” се включи за трета поредна година в инициативата „Чети с мен” – кампания на Министерството на културата под патронажа на Президента на Република България.

В библиотеката се събраха шестокласници от СОУ „Любен Каравелов” с ръководител Павлинка Георгиева, читатели, граждани. Към събитието се присъединиха и деца от Езикова школа „Милениум” с ръководител Десислава Великова.

Библиотечен специалист представи идеята за съвместното четене и специалния гост на изданието, което ще се състои на 11 юни в гр. Пловдив -  нидерландската принцеса Лорентин ван Оранйе, лице на ЮНЕСКО и лично заета с каузата „Библиотеките, четенето и грамотността”. Принцеса Лорентин е и автор на две книги с главен герой Мистър Фини – чудновато същество с перки и крака. От тях децата прочетоха различни вълнуващи и развлекателни истории за Мистър Фини и неговите приятели, някои от които ни карат да се замислим: добре ли се отнасяме с природата, какво е бъдещето на Земята, има ли достатъчно храна за всички, как да се научим да споделяме материалното и да се отнасяме добре един с друг. Забавните и сериозни истории предизвикаха интереса на публиката и доказаха, че четенето може да е удоволствие, необходимост и във всички случаи – важно и полезно занимание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама