50 млн. лв. ще инвестира в модерно оборудване “Алкомет” в следващите 3 години

17:26, 10 юни 16 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Алкомет” планира да направи инвестиции в размер на 50 млн.лв. в следващите 3 години.

Това каза собственикът на шуменската фирма Фикрет Индже по време на спортния празник, който “Алкомет” подарява на своите служители всяка година.

“На заседание на Управителния съвет бе утвърдена програмата на фирмата за следващите 10 години. От тази година “Алкомет” започва да влага инвестиции, които ще са на стойност 50 млн. лв. за първите 3 години от десетгодишната програма. Инвестициите ще са във валцов, пресов, леярен цех и това ще бъде оборудване от най-висок клас”, уточни г-н Индже

“Целта е да увеличим производството, но заедно с това и да произвеждаме нови продукти и продукцията ни да стане още по-качествена. В момента имаме много добри позиции на европейския пазар за определени наши продукти. Искаме този успех да постигнем и с останалите наши продукти.

В тази връзка вземахме решение за инвестициите, които започваме да правим. Целта ни е да стигнем до 600 млн. лв. оборот годишно и 100 хил. тона годишен капацитет на производството”, допълни Фикрет Индже.

“Много благодаря на всички служители и работници в “Алкомет”. Много се надяваме с този добър екип, който имаме и с тези инвестиции, които ще направим да постигнем още по-високи нива в “Алкомет” и в Европа.

Преди да информира медиите за решението на Управителния съвет на “Алкомет” Фикрет Индже откри традиционния спортен празник на фирмата.



“Честит спортен празник на всички служители на “Алкомет”. Празнуваме с вас много събития, но за мен един от най-хубавите е този спортен празник. Не сме на работа, всички сме спортно облечени с усмивки на лица. Ще се забавляваме. Весело изкарване на празника, пожела на събралите се работници от “Алкомет” в местността “Хижата” собственикът на “Алкомет” Фикрет Индже.

Преди началото на спортната надпревара ПП “Шуменско плато” и “Алкомет” сключиха договор според който “Алкомет” “осинови” тревните площи в местността “Хижата”, като с този акт фирмата поема ангажимент да поддържа и почиства тревните площи.



След това Фикрет Индже направи първия удар, с който даде начало на срещата между отборите на две от звената в “Алкомет” “Логистика” и “Валцов цех”, с който стартира футболната програма на спортния празник.



Освен двубои по футбол се провеждат надпревари по волейбол, дартс, теглене на въже и канадска борба.



По време на празника забавления имаше както за големите, така и за децата на работниците в “Алкомет”, за които бяха организирани игри и ателиета за рисуване.



За да поздравят служителите на “Алкомет” бяха дошли момчетата и момичетата от ансамбъл “Веселяче”, на който фирмата също помага.



Преди да направят своето изпълнение децата от ансамбъла и работниците във фирмата пуснаха в небето стотици балони.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама