Разследват смъртта на телефонен измамник от Добрич в затвора в Белене

17:41, 10 юни 16 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-печеният ало-измамник в затвора в Белене Румен Александров от Добрич е починал мистеризоно, съобщи bTV. Човекът говорил с родителите си в 20.30 вечерта по Скайп, а в 21.10 вече бил мъртъв.

Директорът на затворите главен комисар Гергана Георгиева обяви, че е запозната с последния смъртен случай в затвора в Белене от събота – на 34-годишния Румен Александров. Той починал внезапно, родините му не знаят причината, защото не е записана в смъртния акт.

По информация на директорката на затворите мъжът е починал от тромб в крака.

Лекарят на затвора отец Трайчо Стойков казва, че е имал гангрена, но е отказвал операция. Той няколко пъти отлагал пътувания за дела заради здравословното му състояние и се твърди, че последния път бил притиснат да запише за пътуването на Александров, който е изпечен телефонен измамник, предава bTV.

Гергана Георгиева обяви, че е назначила пълна проверка по случая.

Румен Александров бил в затвора от 10 години. Влязъл за измама. Докато бил зад решетките обаче мошеникът отново осъществил телефонна измама. Оказало се, че се е обадил да излъже смолянчанин от затвора в Белене. . Измамникът изуми тогава разследващите, след като разбрали, че през 2014 г. успял да вкара зад решетките телефон със сим карта, от която е организирал измамата. През февруари 2014 г. 32-годишен смолянчанин получил обаждане от скрит номер. Непознат глас, представил се за служител на мобилен оператор, му съобщил радостната новина, че е спечелил награда от 3000 лева. Поставено било условие - за да я получи, трябва да купи ваучери на стойност 200 лева.

Смолянчанинът веднага купил и продиктувал номерата на непознатия. След това чакал повторно обаждане, за да разбере от къде да получи сумата си, но след като не го потърсили, осъзнал, че е измамен.

Униформените установят, че обаждането е от затвора. "Не мамя баби и дядовци, обичам да се занимавам с умни хора", казал на разследващите тогава Румен.

Неговият брат също е в Белене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама