30 пилоти от страната ще участват в 20 издание на рали-крос „Разград 2016”

18:04, 10 юни 16 / Спорт 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тридесет пилоти от страната са се записали за участие в 20-то поред издание на рали-крос „Разград 2016”. Надпреварата ще се проведе в събота и неделя в техническия център на СБА. Негови организатори са Българската федерация по автомобилен спорт, Автомобилен спортен клуб „Абритус“-Разград, Съюза на българските автомобилисти /СБА/ –клон Разград. Проявата се провежда с помощта на община Разград и кмета д-р Валентин Василев, който е председател на организационния комитет. Състезанието е четвърти кръг от националния шампионат по рали-крос.

Официалното откриване на проявата е от 12.30 часа на площад „Момина чешма”. Преди това от 9 до 12 часа ще се извърши административен, технически и медицински преглед на водачите и автомобилите. След откриването колоната от автомобили ще потегли към полигона на СБА.

Свободната и официална тренировки започват в 14 часа, а началото на първия квалификационен тур е в 16.30 часа. Вторият и третият тур са предвидени за неделя в 9 часа. Началото на полуфиналните и финални серии е от 11.30 часа, награждаването на победителите е насрочено за 13 часа. За първи път тази година е въведен нов елемент – жокер обиколка, по който принципно се кара в европейския и световен рали шампионат.

Участие в ралито ще вземат двама състезатели на АСК „Абритус”-Разград. Това са Величка Димитрова и Радостин Генчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама