Енергиен експерт заплаши Румен Петков със съд, говорел клевети

18:46, 10 юни 16 / Политика 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Енергийният експерт Стефан Гамизов заплаши зам.-председателят на АБВ със съд. Причината е въпрос на Петков в предаването на БТВ „Лице в лице“. Петков запитал „в качеството си на какъв Стефан Гамизов е придружавал българска официална делегация в Япония".

Гъмизов поискал право на отговор на телевизията, за да обясни, че е бил в Япония от страната на фирмата „Тошиба” и е представлявал японската част в срещите с българската делегация.

„Не съм бил част от делегацията и не съм пътувал с тях. Посрещнах ги там, заедно с партньорите си, тъй като представлявах японската част”, обясни той в днешния брой на предаването. Той оправда и обвинението, че е ходил с българската делегация на екскурзия в Сингапур.

„В Сингапур не съм ходил. Не вярвам и да е ходила делегацията”, категоричен беше той, заявявайки, че ще съди Румен Петков.

„Искът ще бъде да се каже как е възможно политическо лице да каже в ефир, че една корпорация с опит 40 години в България е финансирала екскурзия на български държавни чиновници”, обясни той.

Енергийният експерт заяви още, че от АБВ са активни в темата за енергетиката, но са некомпетентни. „Отнасят се с презрение към съвременните технологии и към хората, които не са свързани с Русия”, каза той.

По темата за трите протокола на тази среща Гамизов подчерта, че не е имало подобни документи. Той посочи, че има продължение на меморандум за разбирателство от 2011 г., за да се "възстановят рухнали мощности в България". "Това са „Чаира” и „Марица изток 2”, където ще се довършва модернизацията”, посочи той.

По думите му фирмата „Тошиба” не инспектира централата, но новата турбина трябва да бъде от тях, защото по-голямата част от технологията е нейно производство.

„Втори блок е в трагично състояние и е аварирал десетки пъти. Машината е опасна за хората, вибрира неконтролируемо. „Тошиба” не инспектира, но турбината трябва да бъде „Тошиба”. Тяхна технология е оборудвала централата. Не може да се експлоатират различни технологии”, уточни още Гамизов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама