Китен посреща празника си с пъстроцветна алея

19:07, 10 юни 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Китен посреща лятото с цветна алея. До преди месец това беше само идея за сътрудничество между кметство Китен и учениците от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето" – Бургас. Красивата алея, оформена като розетка - с вечнозелени растения, разноцветна мозайка и цветя вече краси входа на морския курорт.

Идеята се ражда в разговор между кмета на Китен Катя Вълчева и десетокласника Кристиан Величков, който също е от Китен и учи в Гимназията по строителство. Двамата стигат до извод, че ще бъде от полза и за двете страни младежите да приложат на практика наученото, а морският град да се сдобие с красиво озеленяване на входа на града. Идеята среща подкрепата и на кмета на Приморско, и на директор на гимназията инж. Даниела Симеонова. В резултат - Китен гордо посреща своите туристи с красива пъстроцветна алея.

С голяма благодарност местната власт отправи покана към учениците и техните учители да присъстват на празника на Китен на 11 юни (събота). Същевременно ландшафтните архитекти ще имат възможността да огледат и красивия продукт на съвместната работа.

Цветният проект е изпълнен от ученици в специалност „Парково строителство и озеленяване" на Гимназия „Кольо Фичето"– Бургас , а материалите са осигурени от Кметство Китен и Община Приморско. Тяхно дело е и изравняването на терена и осъществения надзор по време на изпълнението на проекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама