Агенция "Митници" разрешава проблема, предизвикал протеста на превозвачите в Пловдив

19:15, 10 юни 16 / Политика 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенция "Митници" предприема конкретни действия за разрешаване на дългогодишния проблем с достъпа за митническата проверка на стоки и товари в митница "Пловдив", съобщиха от институцията.

Припомняме, че днес съюзът на международните превозвачи съобщи с декларация, че готви протестни действия пред административната сграда на митница "Пловдив" на 20 юни. В нея превозвачите изразяват възмущението си от липсата на решение от страна на Агенция "Митници" на проблема с продължаващия вече няколко години неосигурен свободен достъп за товарни автомобили до митница "Пловдив".

Началникът на митница "Пловдив" и директорът на дирекция "Управление на собствеността и логистика" в Централно митническо управление провеждат среща на 11 май 2016 г. със зам.– кмета Димитър Кацарски, на която се постига договореност за осигуряване на изход от имота към ул. "Кукленско шосе".

Агенция "Митници" приема идеята на Съюза на международните превозвачи за вход/изход на имота, предвиждаща да бъде обособен нов изход, осигуряващ безпроблемно излизане на превозните средства от границите на имота без да се налага преминаване през съседния такъв, като съществуващият вход-изход да се използва само за вход.

Във връзка с това, Агенция "Митници" изготвя предложение, което на 1 юни 2016 г. е изпратено до зам. – кмета на Община Пловдив с молба за одобрение. В очакване на одобрението, се организират действия за реализиране на необходимите промени и решаване на проблема. "След получаване на одобрението от Община Пловдив, Агенция "Митници" има готовност за своевременно стартиране на изпълнението на проекта, за което ще бъдат осигурени необходимите финансови средства", заявяват от агенцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама