Росен Карадимов отстъпва на местен човек лидерството на БСП в област Добрич

19:32, 10 юни 16 / Политика 25 666 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Областния съвет на БСП Росен Карадимов обяви тази вечер пред журналисти, че се оттегля от председателството на Областния съвет на социалистическата партия. Предстои до 16 юли да бъде свикан Областен съвет, който да избере на негово място местен човек.

„Няколко месеца преди конгреса бях заявил твърдото си намерение да се оттегля от председателството на Областния съвет“, заяви Карадимов. Той обясни, че поемането на Областния съвет на БСП в Добрич след невъзможността Сияна Фудулова да продължи да изпълнява длъжността, е поставило пред него две цели. Той отчита, че и двете са изпълнени.

Първата е била организационно да се стабилизира партията в областта. „Загубихме евро- и парламентарните избори,  но категорично спечелихме местните избори. Резултатът в Добрич е най-добрият за БСП в страната. Макар и скромна, смятам, че имам заслуга за това“, заяви Карадимов.

Втората задача, която си поставил, била свързана с подготовката на самия конгрес. „Дълбоко в себе си винаги съм вярвал, че БСП ще намери сили да се промени. Водил съм заседанията на областния съвет  в посока да генерираме сигнали за промяна и то такава промяна, която може да възкреси партията и да я събуди от кома Въпреки че вотът е таен, но от нагласите и разговорите, които съм имал с нашите колеги, смело мога да кажа, че Добрич даде един от най-сериозните приноси, от гледна точка на гласове, за случилата се промяна на конгреса и за избора на Корнелия Нинова“, заяви все още председателят на Областния съвет на БСП.

Той счита, че, тъй като двете задачи са били постигнати, е редно и нормално да се възстанови класическа ситуация, при която за председател на Областния съвет да бъде избран местен човек.

Предвижда да има "малко по-различни политически функции, които няма да са съвместими с председателството на Областния съвет".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама