36 лв. струва плажът на Иракли

20:03, 10 юни 16 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
36 лева струва поставянето на хавлия на плажа на Иракли. Това написа във фейсбук профила си DJ-ката Christina Cass.

„Да те изгонят от празен плаж, защото ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИШ ШЕЗЛОНГ, за да си сложиш хавлийката на място, на което НЯМА шезлонг. С две думи - 36лв. струва да им ходиш по пясъка в тая така наречена "платена зона", която, освен всичко останало - не е никак малка. Има мръсна свободна зона след Vaya beach и след тоалетните. Ако щеш. Ами не, мерси. Смърт и болести ви пожелавам!“ написа Christina Cass.

Проверка на София topnonovini.bg в Националния концесионен регистър показа, че няма актуален концесионер на плажа Иракли до село Емона. През февруари трите диви плажа Корал, Карадере и Иракли бяха обявени със закон за първите плажове за природосъобразен туризъм у нас.

Те би трябвало да са със защитен статут и няма да могат да се отдават на концесия или под наем според промените в закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Тогава се забрани на трите плажа да има заведения, развлекателни съоръжения, чадъри и шезлонги. Преди два дни министърът на туризма Николина Ангелкова отчета, че 90 плажа, както и трите плажа за природосъобразен туризъм-Карадере, Иракли и Корал са неохраняеми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама