Земеделци от Ценово поискаха съдействие от институциите за борба с наводненията

20:18, 10 юни 16 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-областният управител Валентин Колев се срещна със земеделски производители от Община Ценово, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

Повод за посещението са наводнените земеделски земи, в резултат от поройните дъждове и излезлите от коритата си реки (в това число река Студена в селата Новград и Караманово) и отводнителни канали в селата Ценово, Белцов, Пиперково, Джулюница и Караманово.

На срещата присъстваха още председателят на общинския съвет в Ценово Галина Георгиева, представители на „Напоителни системи” ЕАД, Басейнова дирекция „Дунавски район“ и общински съветници.

Земеделските производители поставиха своите проблеми и поискаха съдействие от институциите за намаляване на щетите и отстраняване на причините за тях.

На срещата беше взето решение в общинския съвет в Ценово да се внесе за разглеждане проблемът за наводнените площи, като от земеделските производители беше поет ангажимент за оказване на помощ при предприемане на действията за почистване на отводнителните канали.

От страна на местната власт беше поет ангажимент за установяване на контакт с институциите, имащи техническа възможност за работа в речните корита, дигите и прилежащи райони, които се нуждаят от почистване и от други дейности.

Всички присъстващи се обединиха около разбирането, че е необходимо провеждането на дългосрочна политика с цел недопускане преливането на реките и наводняване на обработваемите терени. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама