„Чорбата на Кмета“ и атрактивни състезания на Фестивала на цацата в Кранево

07:33, 11 юни 16 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С атрактивни състезания продължава във втория си ден Фестивалът на цацата в Кранево.  На днешния ден ваканционното селище отбелязва и празника си. По този повод кметът на Кранево Румен Николов, неговия екип от кметството и изтъкнати местни готвачи са в трескава подготовка и уточняват специалната технология, по която ще сготвят кметската рибена чорба, с която ще гостят посетителите на Фестивала на Цацата.

„Тренирам усилено за рибената чорба и ще се постарая да не засенча Ути“ – каза с усмивка кметът и уточни, че тя ще съдържа поне 7 вида риба и ще бъде приготвена в 3 големи казана, за да стигне за всички!

Пръв от нея ще опита Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, който ще благослови присъстващите по случай празника Света Богородица Достойно есть. В този ден е и традиционният празник на Кранево.

Официалното откриване на фестивала е от 12 часа, след което кметът ще почерпи с „Чорбата на Кмета“ по случай традиционния събор на селото.

След това за доброто настроение ще допринесат атрактивни състезания – за най-сръчно чистене на цаца, надпиване с бира, надяждане с цаца, конкурс за вицове на рибарска и риболовна тематика „Голямата Цаца“, Семейни войни, както и масово бягане. Състезанието по бягане и скоростно пиене на бира „Beer mile“ е познато още като „биратлон“ и набира лавинообразна популярност  по света. Вече се организират и шампионати в дисциплината, а рекордът при мъжете държи Луис Кент с време  4:47 мин, а при жените – Ерин О‘Мара с време 6:08 мин.

На сцените ще има фолклорна програма с участието на формация „Чанове“,  Детска танцова школа и фолклорен ансамбъл „Балик“,  квартет от 3 акордеона и гайда, рецитал и танцова програма от школа „Електра“, детски рок групи „Iron Sharks“/“Infernо“, „Black Angels“/“RF“. Ще има международна музикално-артистична програма с участието на артисти от Македония, Украйна, Словакия, Грузия, Турция, както и изпълнения на хип хоп танци и бийтбокс наживо.

Вечерта са концертите на „ТУТУРУТКА – „20 години по-късно“ и на „ТОНИКА СВ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама