Филм за писателя Георги Господинов с премиера в Пловдив

08:29, 11 юни 16 / Култура 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два филма, свързани с писателя Георги Господинов - единия по негов разказ, а другия за самия него, могат да гледат пловдивчани днес в кино клуб "Фарго". Прожекциите са част от следобедния разговор с писателя "За думите и киното", началото е в 14.30 часа.

Георги Господинов гостува във "Фарго" след пловдивската премиера на новата си книга "Там, където не сме" в рамките на литературния фестивал "Пловдив чете 2016".

Филмът за писателя "6 минути щастие" (13 мин.) е заснет е в Лондон и в София, режисьор е Мария Аверина. В него участва самият автор. Вдъхновен е от откъс от романа "Физика на тъгата": "Помня, че веднъж бях щастлив. Траеше около 6 минути. Случи се в градините Кенсингтън, Западен Лондон, рано сутринта. Не мога да намеря причините на това щастие, което е истинско доказателство за неговата автентичност".

Прожекцията ще е премиера на филма за България.

Другият филм - "Тя, която маха от влака" (30 мин.) е по мотиви от разказa на Георги Господинов "Кристин, която маха от влака". Режисьор на филма е Камелия Петрова, участват актьорите Евгения Ангелова, Владислав Виолинов, Стефан Вълдобрев, Радена Вълканова, Александър Хаджиангелов.

"Тя, която маха от влака" е история за любовта като избор. Не защото можем да избираме в кого да се влюбим, а защото можем да избираме какво да правим с любовта си и как да живеем - със или без нея. И този избор ни определя.

В разговора ще се включат и Камелия Петрова - режисьор и продуцент на филма, както и изпълнителката на главната роля Евгения Ангелова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама