С уникално огнено шоу бе открито Дванадесетото издание на фестивала „Орел на Дунава”

09:14, 11 юни 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Aмфитеатърът на крепостта „Калето” в Свищов бе осветен от впечатляващо огнено шоу, в което бе дадено началото на  Дванадесетото издание на фестивала „Орел на Дунава”. Присъствието на повече от 200 реенактора от Италия, Франция, Румъния и България също създаде силни емоции, особено след  представянето и демонстрациите на групите- участници на сцената на амфитеатъра. 

На тържествената церемония по откриването бяха обявени и победителите от състезанията, в различните дисциплини от античните спортни игри, които се проведоха по-рано през деня. Проявите от Дванадесетия фестивал на античното наследство „Орел на Дунава” започнаха от сутринта в античния лагер „Нове” край Свищов. В спортното състезание „Антични бързи, смели, сръчни”  участие взеха 7 отбора, съставени от свищовските училища и един от Белене.

На тържествената вечер победителите в спортните игри от СОУ „Николай Катранов” и учениците от СОУ „Димитър Благоев” , които се проявиха като най-силната агитка, бяха наградени с купи от кмета на община Свищов за отличното им представяне. 

В програмата бяха включени вокални изпълнения на Първи български хор „Янко Мустаков”, но имаше и изненада, която допълнително развълнува присъстващите. На сцената на Амфитеатъра, млад мъж покани своята любима и пред очите на всички поиска ръката й, като коленичи с пръстен пред нея. Естествено отговорът и беше „Да” , а вълнението, което изпитаха влюбените беше съпреживяно от цялата публика.

Фестивалът ще продължи с богата и разнообразна програма през съботния и неделния ден, а накрая ще завърши с голям парад на участниците. В него, всички групи тържествено ще преминат по главните улици на Свищов и ще се срещнат на централния площад за официалното закриване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама