Над 300 хиляди руски семейства имат имоти в България

19:54, 11 юни 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 300 хиляди руски семейства имат имоти в България, съобщиха по време на форум в Албена от Министерството на туризма. Посочено бе, че, по данни на НСИ, през 2015 г. България е посетена от над 484 хил. руски туристи, което ѝ отрежда пето място сред водещите пазари. Към началото на туристическия сезон броят на планираните полети на летище Варна през летен сезон 2016 г. са надхвърли с 25 % реализираните през миналото лято, а на летище Бургас ръстът е около 26 %.

От 1 февруари към Министерството на туризма работи денонощен телефон, който обслужва руски граждани. Номерът е 070020991, като всяко обаждане е на цената на един градски разговор. На него хората, освен, че могат да получат информация, могат да се обръщат и за съдействие, когато е свързано с туристи, с руски граждани.

От своя страна, генералният консул на Русия във Варна  Сергей Лукьянчук припомни, че през 2014-2015 г. имаше вълна на разпродажба н имоти у нас отстрана на руските собственици, но продадени са не повече от 5%. Сега интересът на руснаците към имоти в България се е възстановил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама