Английски фенове в болница след меле на стадиона в Марсилия

07:51, 12 юни 16 / Свят 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко английски футболни запалянковци се оказаха в болница след снощните сблъсъци с руските фенове на стадиона "Велодром" в Марсилия, където се проведе мачът от групите на Евро 2016 между Англия и Русия, съобщава ITV news. След това мелето се пренесе и по улиците на френския град.

Руснаците нарушиха разделението между тях и навлязоха в сектора на англичаните като нападнаха отправящите се към изходите британци секунди след последния съдийски сигнал.Вратарят на Англия Джо Харт пък бе уловен от камерите да казва на феновете да бъдат внимателни и да не влизат в саморазправа.

Кървавото меле е част от фубтолното насилие, което вече трети ден е обхванало Марсилия. Резултатът е близо 30 фенове настанени в болница, а един с опасност за живота. УЕФА категорично се обяви против насилието и в официално съобщение каза, че мястото на тези хора, които го упражняват не е във футбола.

Сблъсъците се пренесоха и в друг френски град Ница. Там ирландски фенове са били в основата на саморазправа, като седем души са ранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама