В Пловдив започват проверки за алкохол и наркотици на шофьорите на автобуси, превозващи деца

07:59, 12 юни 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 KAT „Пътна полиция“ - Пловдив, съвместно с други институции, ще извършва действия за обезпечаване на сигурността на децата, които ще участват в организирани екскурзии, до края на учебната година и през летните месеци. Това каза инспектор Ботьо Гиргинов, говорител на КАТ „Пътна полиция“ – Пловдив, цитиран от Радио Фокус.

По думите на Гиргинов КАТ „Пътна полиция“ - Пловдив ще извършва инструктажи и проверки на водачите, за да не се допуска управлението на автобуси под въздействие на алкохол или наркотични вещества. „Ще се осъществяват проверки на техническата изправност на автобусите, с които ще се провеждат екскурзиите“, каза още инспектор Ботьо Гиргинов.

По думите му, при установяване на нарушения незабавно ще се предприемат съответните законови мерки. “Съвместно с кметовете на общините, там където има възможност ще се включат и държавни служители във връзка с превантивни дейности, насочени към надопускане на инциденти с деца“, каза още инспектор Ботьо Гиргинов.

Той допълни, че младши полицейските инспектори ще проучат малките населени места, където има данни, че се управляват двуколесни моторни превозни средства от неправоспособни водачи. „Мерки ще се налагат, както на собствениците на мотоциклети, автомобили и мотопеди, които ги предоставят на неправоспособни и непълнолетни, така и на самите водачи“, заяви инспектор Ботьо Гиргинов.

Според него, през летния сезон се увеличава броят на ПТП с участието на неправоспособни водачи, най-често деца и подрастващи, които безконтролно осъществяват управление на мотопеди и мотоциклети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама