Воини от Аспарух до наши дни се събират в парка на „Аспарухово“

08:20, 12 юни 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Историческият спектакъл „Българската армия – от Аспарух до наши дни“ ще бъде представен днес в парка на кв. „Аспарухово“. Той е част от фестивала „Аспарухово пее и танцува”. Организатори са администрацията на район „Аспарухово“ и  „Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции – Авитохол“.

Спектакълът ще покаже събития, облекла, въоръжение и снаряжение от периода на Аспаруховска България и Първото българско царство, Второто българско царство, борбите за национално освобождение, хайдутството, четничеството и войните за национално обединение, Балканската и Първата световна война, както и от периода на Втората световна война. Ще се представят конни демонстрации, боравене с оръжие и бойни практики от гърба на коня от периода на ранното Средновековие. Предвидени са и демонстрации на Военноморските сили на Република България, десант от вертолет на специалните сили на ВМС и действия във фиктивна зона на конфликт.

В спектакъла освен „Авитохол“ ще участват Национално дружество „Традиция” – клоновете във Велики Преслав и Добрич, Родолюбив комитет „Крум Страшний” и Военен клуб от Шумен, Патриотичен клуб „Възраждане” от Търговище, Калина Атанасова от Варна с проекта „Българският средновековен костюм”, Сдружение „Клуб миноносец  Дръзки” от Варна. Началото е в 16 ч. днес в парка на „Аспарухово“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама