Ути и най-добрите готвачи на Кранево ще готвят на Фестивала на цацата днес

08:51, 12 юни 16 25 553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В третия ден на Фестивала на цацата в Кранево ще пристигне Ути Бъчваров с пълен арсенал от подправки, рецепти и други пинизи. Първо той ще изпита най-добрите готвачи в района как се приготвя цаца. След това заедно с най-малките и най-възрастните зрители ще започнат да готвят. Огромна тава ще побере гигантската порция миди с ориз. За доставката им ще се погрижат местните производители, като гарантират, че ще бъдат директно от морето. Ути е замислил и някои изненади за гостите на фестивала, а накрая сготвеното ще бъде раздадено съвсем безплатно. Неговото кулинарно шоу ще продължи от 12 до 16 ч. От 13 часа пък започва „Великолепната петорка“ – презентация на петимата най-добри готвачи в Кранево, които ще покажат специалитети с цаца.

Сред тях ще е и победителката в първото готварско риалити в България – Сидония Радева, също ще вземе участие във Фестивала на цацата. Тя, заедно с още няколко от най-добрите готвачи, които работят в ресторантите в Кранево, ще направят демонстрация на най-изкусните си специалитети в третия ден на фестивала.

Познатата на милиони българи шеф Сидония се е отдала на кулинарното изкуство вече повече от 20 години, специализирала е професионалните си умения в престижни ресторанти в България, Холандия, Франция и САЩ. Не една световна звезда е опитвала от изкушенията й – сред тях са Доминик Пърсел, Мери Джей Блайдж, Пиърс Броснан, Хадауей, Грег Банис, Людмила Путина, Михайл Горбачов и много други.

Друга атракция в третия ден на фестивала са акрбатичните изпъленения с пистови мотори. Extream Attack team е първия стънт шоу тим в България. Момчетата поставят основите на мото акробатиката у нас и продължават да я развиват и до днес. Участват в международни състезания и организират такива в България. От 10 часа гостите на фестивала ще могат да се насладите на едни от най-впечатляващите им акробатични изпълнения с пистови мотори.

Куклен театър „Момче и вятър“, творческа работилница „Речено-сторено“, конкурс за най-добра апликация и за най-артистично изпълнение, както и детско парти – ЦАЦАтека, ще има на детската сцена.

Програмата за третия ден на фестивала предвижда още от 12,30 до 13,30 ч рецитал и танцова програма от школа „Данс“, от 14 ч – вокална група „Бънджи сингърс“, от 15,30 – международна музикално-артистична програма с участието на артисти от Македония, Украйна, Словакия, Грузия, Турция. В 17 ч. на сцената ще излезе вокална студия при читалище „П.Хилендарски-1870“ в Балчик, от 17,30 ч. – танцова школа „Данс“. От 17,45 ч. ще бъде тегленето на печелившите от томболата за деня. Закриването на фестивала е от 18 часа, след което ще започне шествие с участието на всички участници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама