Напредва рехабилитацията на моста над река Бели Лом при село Писанец

12:36, 12 юни 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Напредва рехабилитацията на моста над река Бели Лом край село Писанец при 34-ти километър на пътя Русе – Разград, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Ремонтът е със средства от бюджета на институцията, я инвестицията е за над 5 млн. лв.

Съоръжението е с дължина 383 м и e високо близо 65 м. В експлоатация е от 1974 г. и досега не е обновявана носещата му конструкция.

От началото на строителните работи досега е извършена хидроизолация на пътната плоча. Положен е изравнителен бетон и плътен асфалтобетон, поставени са нови мантинели, чугунени отводнители, дилатационни фуги, ревизионни шахти и др. Предстои саниране на горното строене – греди и плоча, полагане на износващия асфалт, изграждане на тротоари, монтаж на ограничителни системи, парапет и др.

При ремонтно-възстановителните дейности в района на моста е въведена временна организация на движението и леките автомобили до 3,5 тона се насочват от пътя Русе – Разград при кръстовището с пътя Писанец – Ветово, преди моста над река Бели Лом, и продължават по общинския път през село Писанец и отново се включват по пътя Русе – Разград.

Трафикът на тежкотоварните превозни средства над 3,5 тона се отклонява от пътя Русе - Разград по пътя Русе – Кубрат през село Червена вода, продължава по пътя през село Семерджиево, градовете Ветово и Сеново, както и през село Просторно, след което трафикът продължава по пътя Търговище – Кубрат – Разград през селата Киченица и Стражец до пътния възел с пътя Русе – Разград.

Очаква се временната организация на движението да бъде до август, а при благоприятни метеорологични условия ремонтните дейности да завършат през октомври. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама