ДНК ще стимулират раждаемостта с най-голямото кръщене в света

12:44, 12 юни 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неправителствената организация Движение за национална кауза (ДНК) организира най-голямото кръщене в България с цел да стимулира раждаемостта. Това стана ясно на специално събитие, на което учредителите на организацията Хилда Казасян, Ники Кънчев и Андрей Арнаудов обявиха първите си две кампании. На събитието присъстваха редица известни певци, артисти и спортни личности, поддръжници на ДНК. Сред гостите бяха Магърдич Халваджиян, Поли Генова, Христо Мутафчиев, Любен Дилов - син и много други.

Кампанията за насърчаване на раждаемостта е за периода от 1 януари. до 1 ноември 2016 г. Трябва да докажете чрез снимка на тест за бременност, видеозон или по друг начин, че ще имате дете и да качите доказателството на сайта на ДНК с хаштаг - #pravimgozabg. След края на кампанията ще се организира най-масовото кръщене в България, което ще се цели в рекорд на Гинес. Поканен да отслужи църковната служба ще бъде патриарх Неофит, а известните лица подкрепящи кампанията ще станат кръстници на децата.

Втората кампания, обявена от Хилда Казасян, е - "Да създадем природа". Нейната цел ще бъде в период между 2 и 4 години общите пространства между хотелите в местата за туризъм, които са общински, да имат право да се поддържат не само от обшината, а и от бизнеса и заинтересованите лица, които ги е грижа за природата около туристическите ни обекти. Проблемът е, че тези общи площи в повечето случаи са неподдържани и приличат на бунище. ДНК иска да направи тези пространства красиви и уютни, каквито в момента не са.

“Мой приятел хотелиер реши, че не може да издържа да гледа кочината пред хотела си, със собствени средства почисти боклука, облагороди почвата и засади цветя и райграс”, разказа Хилда Казасян, резултатът обаче бил, че хотелиерът получил солиден акт от общината, която преди това се оправдавала, че няма средства да почисти въпросното място. По думите на Казасян тази практика трябва да се преустанови.

НПО-то обяви и трите си приоритета - раждаемостта, развитие на регионите и българите в чужбина, към които и ще бъдат ориентирани кампаниите на ДНК. За развитието на регионите организацията отбелязва нуждата от спокоен диалог между бизнеса, политиците и екоорганизаците, за който ще съдейства. Основен акцент по темата за българите в чужбина са етническите българи, като целта е все повече заявления за българско гражданство да бъдат одобрявани с цел положителна промяна на демографския облик. Според изнесените данни на седмица около 400-500 заявления биват отхвърлени

“Защо изчезваща и застаряваща нация отказва на млади етнически българи български паспорти”, попита Андрей Арнаудов.

От организацията акцентират още, че няма в нея политически оттенък и че впоследствие няма да се превърне в партия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама