Шуменският университет с онлайн кандидатстудентски изпит

20:09, 12 юни 16 25 1123 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С изпит по интернет може да се кандидатства в няколко специалности на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

Програмата е пилотна и е насочена към желаещите да се обучават в катедра „Английска филология“ към Факултет по хуманитарни науки.

Стартирана е наскоро с решение на Академическия съвет, обясни заместник-ректорът по кандидатстуденстката дейност доц. Константин Константинов.

Той обясни, че оценката от изпита има тежест като от всяко друго състезание, проведено от университета. Тя ще се признава вместо конкурсен изпит за няколко специалности.

Чрез многокомпонентния конкурсен онлайн изпит по aнглийcки eзик могат да кандидатстват всички, които имат достатъчни знания по езика, включващи четене и разбиране на оригинален английски текст, писмена грамотност и умения за създаване на текст на правилен английски език.

Изпитът е достъпен на платформата на Шуменски университет – cdo.shu.bg. Неговата продължителност е час и половина.

Тестът се състои от четири компонента, като текстовете, включени в него са подбрани тематично.

Нужно е само кандидатът да се регистрира с име и единен граждански номер и да реши теста. След около седмица излизат и оценките от изпита, обясни доц. Константинов и допълни, че на кандидата се издава сертификат.

С него може да се кандидатства за специалностите „Английска филология“, „Приложна лингвистика“ (Английски език с немски език и Английски език с руски език), „Педагогика на обучението по история и английски език“ и „Педагогика на обучението по български език и английски език“.

Зам.-ректорът обясни, че тъй като в електронните форми на комуникация трудно може да се гарантира кой седи отсреща,  разчитат на добросъвестността на кандидатите, които ще решават теста.

Доц. Константинов заяви, че в други университети отдавна са въведени електронните изпити и така Шуменският университет отговаря на тази конкуренция.

Той подчерта, че онлайн изпитът засега е само пилотен проект. Ако проработи, ще  стартира с началото на кампанията, заяви доц. Константинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама