Мъж простреля в Германия бежанец и 5-годишно момиченце от Македония

00:10, 14 юни 16 / Свят 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В германския град Линген, провинция Долна Саксония, 21-годишен мъж прострелял с въздушна пушка сирийски бежанец на 18 г. и 5-годишно момиченце от Македония пред центъра, в който са били настанени. Това съобщава националният ежедневник Die Zeit, цитиран от „Фокус“.

И двамата са получили леки рани в краката, но се е наложила хоспитализацията им. Инцидентът е станал в неделя, но бе разгласен от властите в понеделник. Първоначално майката на момичето е съобщила в полицията, че дъщеря й е наранена. Тя обаче вярвала, че срещу детето й са хвърлени пясък и камъни. По-късно обаче свидетел забелязва, че 18-годишен сириец е ранен от изстрел, отправен от третия етаж на разположена в близост жилищна сграда.

Полицията щурмувала апартамента на нападателя и конфискувала пушката и боеприпасите. Въпреки това мъжът не е задържан, тъй като според органите на реда няма основания за подобни действия.

Прокурорът Александер Ретемайер информира, че извършителят е бил известен на полицията за нападение и принуда. Нямало баче риск от повторение на инцидента или умисъл за убийство. Именно поради тази причина мъжът е оставен на свобода.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама