Семинар за опазване на почвите в Русенския университет

06:32, 14 юни 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В изпълнение на проект „Опазване на почвите в България“, днес, 14 юни, от 9:30 часа в „Канев център” ще се проведе втора работна среща- семинар на международния екип и участващите фермери. Целта е да се даде възможност на всички участници да се запознаят с постигнатите резултати, както и да се дискутират предстоящите основни дейности.

В работната среща ще участват ректорът на Русенския университет – проф. Велизара Пенчева, деканът на Аграрно-индустриалния факултет – проф. Генчо Попов, представители на фондация „Америка за България”, на Министерството на земеделието и храните, земеделски производители и на фирмите, доставили техника и оборудване, съобщават още организаторите.

Доц. Георги Митев, ръководител на проекта, ще запознае участниците с изпълнените до момента дейности. За практическите аспекти по опазване на почвите и за това как се съветват и обучават фермерите от САЩ и България ще говори проф. Харол ван Ес от университета Корнел, САЩ. Брайън Гогин ще запознае участниците с някои икономически аспекти при приложението на технологията за опазване на почвите.

Членове на екипа и представители на фирми за селскостопанска техника ще направят презентации по темите за прецизно земеделие, интелигентни системи за водене на трактори и други дейности по опазване на почвите у нас. Ще има демонстрации и посещения на лаборатории в Университета.

По време на семинара ще се дискутират предстоящите основни дейности по проекта, а фермерите ще могат да потърсят и намерят отговор на конкретни въпроси, свързани с обработката на земята и опазването, съобщават още организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама