Пловдивските социалисти отбелязват 160 години от рождението на Димитър Благоев

07:05, 14 юни 16 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С митинг поклонение пред барелефа на Димитър Благоев (Голямата къща, ул. Кръстю Пастухов 18) пловдивските социалисти ще отбележат 160 години от рождението на Дядото. Те ще почетат паметта на основоположника на социалистическото движение у нас  днес от 17.30 часа. Слово ще произнесе изпълняващият длъжността председател на БСП – Централен Тодор Стоилов.

За кръглата годишнина организаторите на честването предвиждат излъчване на българския игрален филм "Мечтатели", 1986г. Прожекцията е с начален час15.30 часа в зала „Петимата от РМС” в Голямата къща. Лентата на режисьора Иван Андонов пресъздава шест години от живота на основателя на партията на българските социалисти.  Това е периодът от завръщането на Димитър Благоев (Дядото) от Петербург през 1885 г до Бузлуджанския конгрес през 1991г. В ролята на Благоев се превъплъщава любимецът на българските зрители Иван Иванов. На талантливия актьор партнират Цветана Манева, която играе дамата, станала съпруга на Благоев, Вела Живкова. Стефан Данаилов, Коста Цонев, Людмила Гурченко, Велко Кънев, Васил Михайлов, Петър Слабаков, Павел Попандов, Ваня Цветкова и още звездни имена превръщат сюжетната линия от този житейски период на Димитър Благоев в незабравимо преживяване.

В сряда младите пловдивски социалисти също ще отбележат годишнината на Дядото с кръгла маса под надслов "Що е социализъм и има ли почва у нас".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама