Въоръжена атака в Париж: Джихадист уби полицай и съпругата му, детето им е спасено

08:00, 14 юни 16 / Свят 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въоръжен с нож мъж уби полицейски началник и партньорката му в предградие на Париж преди да бъде ликвидиран от командоси, предаде БТА, като се позовава на световните агенции. Мъжът е викал "Аллах Акбар", нахвърляйки се върху полицая.

Нападателят пробол няколко пъти смъртоносно 42-годишен висш полицай, който се прибирал вкъщи в Манянвил, на около 55 километра западно от столицата на Франция. След това той взел партньорката на убития полицай и техния син за заложници в собствения им дом. 



Тази снимка, направена на мястото на нападението е споделил в профила си в Туитър журналистът Ф. Бери

Нападателят бил застрелян от командоси, които нахлули в жилището. Полицаите от спецчастите открили вътре мъртва жена, по всяка вероятност партньорката на убития полицейски началник, която също работела за френското министерство на вътрешните работи, и 3-годишния им син, който е в шок, но е невредим.

По-късно "Ислямска държава" е поела отговорност за двете убийства, предаде Ройтерс, като се позова на свързаната с джихадистката групировка информационна агенция Амак. Тя цитира източник от ИД, който казал, че боец на джихадистката групировка е убил заместник-началника на полицейския участък в град Ле Мюро и неговата жена.

При преговорите с полицията нападателят казал, че е от "Ислямска държава", предаде Франс прес, цитирайки изявление прокуратурата на френската столица.

Разследването на случая е поверено на антитерористичното звено на съдебна полиция и на вътрешното разузнаване, Генералната дирекция за вътрешна сигурност. 

Френският президент Франсоа Оланд обеща двойното убийство да бъде изяснено напълно, предаде още Франс прес, като се позова на комюнике на Елисейския дворец. Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов ще посети полицейските участъци в района на престъплението, а Оланд ще свика заседание в президентството.

Франция, подобно на други страни в Европа, в последно време стана сцена на вълна от джихадистки атаки, отбелязва Асошиейтед прес. Една от предпочитаните мишени на извършителите на такива нападения, често въоръжени с ножове, са полицаи и военни.

Източник: БТА

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама