Новата дестилерия в Добрич е сред трите най-големи в България

08:42, 14 юни 16 25 739 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата дестилерия, която е изградена в Добрич, e най-голямата в Североизточна България и една от трите най-големи в България. Това съобщиха за Topnovini.bg от фирмата-инвеститор „Есетере България” ЕООД.

Новият обект, който ще бъде официално открит утре, включва дестилерия за етерични масла с лабораторно-изследователски център.

С подкрепата и помощта на кмета на Добрич Йордан Йорданов, манифактурното производство ще стартира навреме, за да участва в тазгодишната лавандулова кампания.

Въпреки че компанията майка dōTERRA е базирана в САЩ, Есетере е изцяло българска фирма, създадена и управлявана от българи, посочват от дружеството.

Екипът ѝ е изграден от експерти - мениджъри, инженери, технолози-дестилатори и фермери. Заедно с безупречните умения, свързани с промишлеността, екипът на Есетере се характеризира и със споделената отговорност с цел положително въздействие върху общността, в която работи.

Само за една година, Есетере донесе нови инвестиции в района на стойност близо 5 милиона лева, над 60 нови работни места във върховия сезон и си партнира с близо 70 местни фермери в отглеждането и дестилирането на техните етерично-маслени култури.

Капацитетът на дестилерията е голям, като тя има 12 модула за дестилиране. Ще се преработват основно лавандула и маточина.

Есетере предложи на селскостопанските производители не само шанс да увеличат доходите си чрез производството на култури с по-висока стойност, но и желае да наложи практика на своевременни плащания, дългосрочно справедливо ценообразуване, техническа подкрепа при прибиране на реколтата и обмен на технологични знания.

Есетере също така си партнира със Социалната чайна - предприемачески проект на организация базирана във Варна, която предлага работни места и менторски програми на младежи от държавни институции, от проблемна социална или семейна среда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама