Отварят офертите за ремонта на пътя Пловдив-Асеновград

09:28, 14 юни 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Агенция "Пътна инфраструктура" днес ще бъдат отворени офертите за избор на изпълнители на строително-монтажните работи при рехабилитацията на 238 км второкласни и третокласни пътища, включени в първия етап на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Индикативната стойност е близо 152 млн. лв.

Част от проектите, които ще се финансиран със средства от Европейския фонд за регионално развитие е и път II-86 Пловдив – Асеновград.

Обществената поръчка е в 15 обособени позиции. Като седма е заложен лот 6 "Път II-86 Пловдив - Асеновград от км 14+860 до км 25+150, с обща дължина 10,290 км, област Пловдив".

Пътната отсечка е сред най-натоварените в региона. В настоящия момент натоварването на пътя е над допустимите норми - над 21 000 единици леки автомобили за 24 часа. По този републикански път се осъществява връзката Пловдив -Асеновград - Смолян - КПП "Елидже" на гръцката граница, както и връзките с летище Пловдив, курорта Пампорово, Бачковски манастир и големи промишлени и търговски предприятия.

Според плановете се предвижда да бъде удвоен участъкът от републиканския път от изхода на Пловдив до входа на Асеновград, като за целта ще бъде изградено ново 10-метрово платно, успоредно на съществуващото. По този начин общият габарит на пътя ще стане почти 25 метра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама