20 души посетиха приемната на народния представител от ГЕРБ д-р Венка Стоянова

09:36, 14 юни 16 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народният представител от ПП ГЕРБ д-р Венка Стоянова проведе приемен ден за жителите на Търговище и Омуртаг. В офиса на партията в Търговище, д-р Стоянова се срещна с близо 20 души, които коментираха с нея актуални теми и въпроси, съобщиха от пресцентъра на партията.

Най-често обсъжданите проблеми бяха от личен характер, социално-битови, имотни, както и такива, касаещи образованието и трудовата заетост.

Представители на Независимия учителски синдикат към КНСБ в Омуртаг изразиха недоволството си от това, че от месец януари заплатите на детските учители в общината се бавят. Те споделиха още, че вече месеци наред на близо 170 педагози и служители в сектор Предучилищно образование не са изплащани социални придобивки/ средства от фонд СБОК, представително и работно облекло/.

Според представителите на синдиката, това е грубо нарушение на трудовото законодателство  и настояват община Омуртаг да спази нормативните актове, както и да изготви работеща стратегия за оптимизиране на персонала в детските градини. Д-р Венка Стоянова пое ангажимент да проучи въпроса и да съдейства за неговото разрешаване според правомощията си.

Приемните на народния представител ще продължат и през следващите месеци. Те ще се осъществяват по предварително обявен график след записване от страна на желаещите граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама