В Плевен вземат мерки срещу силната музика в нощните заведения

09:49, 14 юни 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проект за наредба касаеща ограничаване на шума от нощните заведения, е подписан от кмета на Плевен Георг Спартански. Това стана ясно на редовната оперативка в общината.

Градоначалникът мотивира действията си с множеството жалби и сигнали от граждани, свързани с грубо нарушаване на обществения ред.

В Плевен за никого не е тайна, че има няколко заведения (6 по думите на отегчени от проблема полицаи), чиито собственици от години тероризират мирното население със силна музика, гърмежи на пиратки, свади и скандали между посетителите, понякога от ранни зори до късна нощ.

Георг Спартански припомни, че според наредбите на Общински съвет, заведенията в жилищни сгради могат да работят най-късно до 23 часа, а в нежилищни следва да затварят не по-късно от полунощ.

Ако заведението има намерение да работи до по-късно, първо ще трябва да се получи разрешително от общината, което е на стойност 50 лева. Преди това обаче ще се изисква и съответен документ от полицията, а ако заведението е в жилищна сграда и съгласието на 51% от живущите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама