Десетки домове остават наводнени след проливните дъждове в страната

10:27, 14 юни 16 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две реки преляха в Карловско заради проливните дъжда през последните дни, като най-пострадало е село Дъбене. Мощният порой наводни 15 къщи, дворове и улици, съобщава „Нова телевизия“.

Десетки семейства изкараха безсънна нощ, отводнявайки залетите си домове. 3-метрова вълна от река Мъртвица е заляла най-ниските точки в селото и е наводнила 15 къщи и няколко улици.

Сутринта отново е валял проливен дъжд, но в момента положението се нормализира. В момента нивото на реката е в норма. Очаква се днес да мине инспекция, която да оцени щетите и да прецени колко и дали ще изплаща обезщетения, съобщава бТВ.

Миналата година някои от къщите, отново пострадали при наводнение, са получили 300 лв. обезщетение, но този път се опасяват, че щетите са по-малко.

След проливния дъжд в Стара Загора миналата седмица, жители на един от кварталите са с унищожени домове. Има няколко съборени къщи, като на места водата е достигала 3 метра дълбочина.

От общината са започнали поетапен ремонт на улиците, като се очаква до месец всичко да бъде почистено. В Свищов също има наводнени пътища. Отсечката Вардим - Нов град, която е част от пътя Свищов- Русе е затворена за неопределено време, заради наводнение и свличане на земна маса върху пътя.

До късно снощи екипи на Областно пътно управление отводняваха главния път. И в тази област има наводнени къщи. Във Велико Търново от вчера се извършва наблюдение на всички локации на река Янтра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама