Откриха софтуер за манипулиране на обороти в Слънчев бряг и Несебър

10:53, 14 юни 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При проверки в курорта Слънчев бряг и град Несебър, извършени от екипи на НАП Бургас, от търговци на едро и дребно са иззети 21 компютърни конфигурации със софтуер за манипулиране на оборотите, съобщиха от приходното ведомство. Данъчните са проверили също и високооборотни питейни заведения, дискотеки и нощни клубове, ресторанти, заложни къщи и ателиета за татуировки. Три от обектите са извършвали дейност без фискални устройства, а в други седем са установени разлики в касовите наличности. За нарушенията са съставени актове, предстои издаването и на наказателни постановления.

През целия активен летен туристически сезон ще се извършва засилен контрол по спазването на данъчното и осигурително законодателство, по Черноморието ще бъдат командировани и служители на НАП от вътрешността на страната. Целта е максимално изсветляване на туристическия сектор и облагането на оборотите с реалните данъци и осигуровки, поясниха от приходното ведомство в морския град. Оттам допълниха още, че продължава и денонощният фискален контрол на летище Бургас и събирането на информация от туроператорите по отношение на броя на пристигащите туристи и местата за настаняване.

Данъчните използват разнообразни методи за контрол, сред които покупки на принципа на тайния клиент, десетки обекти са поставени под пряко физическо наблюдение, а оборотите на други се следят в реално време чрез дистанционните връзки на касовите апарати със софтуера на Нацоналната агенция за приходите.

Освен дисциплиниращо, спрямо данъчно задължените лица, засиленият контрол дава и конкретни резултати по отношение размера на оборотите, в проверяваните и наблюдавани обекти само за няколко дена има видим ръст на приходите, а това означава и ръст на данъчните постъпления, коментираха още от НАП Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама