3 ресторанта „забравили“ за касови бележки по време на баловете в Русе

11:06, 14 юни 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Баловете отшумяха за абитуриентите, но за собствениците на няколко русенски заведения все още отеква ехото от проверките за тях на инспекторите по оперативен контрол в офиса на НАП в Русе, съобщиха днес от приходната администрация в крайдунавския град.

Тези инспекции са традиционни и повечето ресторантьори вече се стараят да бъдат изрядни при издаването на фактури за кувертите и на касови бележки за вечерните поръчки при празнуването на младите русенци. Дори в мнозинството цветарски павилиони и фризьорски салони тези данъчни изисквания са спазвани през шумните абитуриентски дни. Винаги обаче има и търговци, решени да не ги зачитат с риск да припечелят някой лев повече, коментират от НАП-Русе.

Така в 13 проверени обекти от трите бранша приходните инспектори са съставили на 5 от тях общо 6 акта за установени административни нарушения. От тях 3 са за нередности по Наредба Н – 18 за работа с фискални устройства и издаване на касови бележки, 2 за нередности в здравното осигуряване на персонала на заведенията и 1 за неправилно деклариране на доходи.

Резултатът се дължи и на нова тактика, приложена от данъчните екипи в Русе. С предварителната оценка на риска за извършване на нарушения се установява, че големите ресторанти, в които се концентрират абитуриентите и обичайно се извършват проверки, са изрядни през последните години.

Една нова мода, обаче, вече съпътства тържествените вечери – вместо да се върнат с роднините на домашната трапеза, след изпращането на чаровните принцеси и техните кавалери, родителите канят гостите си в по-малки заведения. И това е голямото изкушение за ресторантьорите да забравят за фискалните си задължения. Приходните контрольори, обаче, са изненадали неколцина от тях със своите посещения. За нарушителите продължават проверките на цялостната им дейност и предстои издаване на наказателни постановления за различните нарушения.

Изненада е имало и за служителите от офиса на НАП в Русе, но тя е била приятна за тях – те са останали възхитени от веселата и спокойна атмосфера при празнуването на зрелостниците от НУИ „ Веселин Стоянов“ и очаровани от семплия и елегантен тоалет на голямата звезда сред тях Дивна Станчева, от непосредственото й младежко държание. Но това, разбира се, не е вписано в официалния им доклад.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама