Изпълнители от ДВГ "Слънце" се върнаха с награди от конкурс във Варна

11:23, 14 юни 16 / Култура 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малки изпълнители от Детска вокална група (ДВГ) "Слънце" към Общинския детски център за култура и изкуство (ОбДЦКИ) в сРусе, с ръководител Наталия Константинова, се върнаха с награди от десетото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Морско конче" 2016 – Варна. Това съобщиха от пресцентъра на община Русе. 

Братята Мартин и Васил Сиромахови, солисти на “Слънце“ се завърнаха с награди. В конкуренция с 25 деца при най-малките шестгодишният Мартин грабна всички с песните „Мечтател“ по музика на Хайгашот Агасян (председател на журито) и текст на Анета Мутафова и „Рекс“, написана специално за него от текстописеца Валентина Ценова и по музика на Каролина Койнова. Малкият Мартин завоюва трето място.

Във втора възрастова група с още 23 деца, десетгодишният Васил Сиромахов спечели първо място с песента „Младежки мечти“, написана също за него – текст и музика Валентина Ценова и Добрин Добрев и песента „Бен“ из репертоара на Майкъл Джексън.

Конкурсът се проведе на 11 и 12 юни, събота и неделя. Той е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката (МОН) и се организира от Общинския детски комплекс във Варна, с финансовата подкрепа на Община Варна и съдействието на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) – Варна.

Участниците тази година бяха над 150, от които над 70 са индивидуални изпълнители, дуети, трио и вокални групи от Русе, София, Пловдив, Шумен, Враца, Силистра, Добрич, Търговище, Варна, Бургас, Разград, Провадия, Карлово и др. Председател на журито беше композиторът Хайгашот Агасян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама