Пловдивският драматичен театър с Акт 16 след ремонта

11:28, 14 юни 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Драматичният театър в Пловдив ще получи Акт 16 днес. Оценката на държавната комисия се очаква до края на деня. След нея ще бъдат издадени всички необходими документи, за да бъде пусната в експлоатация сградата.

Ремонтът й вече приключи, а през септември ще посрещне 20-ото юбилейно издание на театралния фестивал "Сцена на кръстопът". За откриването се подготвят две представления - "Вълци" и емблематичното "Възвишение".

Припомняме, че през лятото на 2013 г. огромен пожар изпепели голямата зрителна зала и унищожи цялото техническо оборудване. След дълги процедури държавата отпусна над 4 милиона лева за пълното възстановяване.

Обновени са всички жизненоважни системи - климатична инсталация, сцената с горна и долна механизация, нова авансцена, ново осветление, което ще е най-модерното в страната, нова озвучителна система. Направено е пълно дигитализиране на всички процеси, монтиран е нов асансьор за сцената.

"Искаме това място да се превърне в цялостен културен комплекс, с който пловдивчани да се гордеят", заяви директорът на Драматичния театър Кръстьо Кръстев при последната инспекция на министъра на културата Вежди Рашидов.

"Важното е, че едно нещо, което беше само сажди и пепел, днес се материализира, и то в един добър вид", каза през март в Пловдив министър Рашидов. Той бе категоричен, че най-важното е ремонтът да е качествен и всичко да стане както трябва.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама