"Арт Позитив" в Пловдив с парадоксална тема "Негатив"

11:34, 14 юни 16 / Култура 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
13-то издание на фестивал за съвременно изкуство "Арт Позитив" в Пловдив ще премине под парадоксалната тема "Негатив", съобщиха организаторите.

Тазгодишната тема е зададена от Асен Кръстенов е едно добро предизвикателство към артистичната общност в Града под тепета. Той освобождава махалото от неговата "позитивна" кулминация и го засилва в противоположна посока. Фиксираната "плоскост" на действие на фестивала се завърта, за да се види обратната страна.

Интересните предложения могат да бъдат видени от 14 до 30 юни в Център за съвременно изкуство – Пловдив, "Баня Старинна", като откриването е от 18 часа.

Изданието се очертава, като едно от най-силните, с високо качество на съдържанието и разнообразие от изразни средства. Ще бъдат видени автори, които не са излагали от години в Центъра.

От Швейцария, Албена Михайлова изпраща видео творба, която анонсира нейния последен филм, който е на обиколка по международните кинофестивали. Димитър Митовски, познат на широката публика като автор на най-успешният сериал "Под прикритие" участва с две видео творби, които по различен и провокативен начин засягат темата "негатив". Надя Генова доразвива творбите си от фестивал на светлината "Луммикс". Севдалина Кочевска се представя с най-новата си "сайт специфик" видео инсталация. Едно невероятно попадение, предизвикващо огромен интерес.

Емил Миразчиев отново напомня за негативите от разрушения тютюнев склад и темата - паметник на културата ли е или не. Маргарита Попова представя светеща кутия рефлектиращ от негативни усещания към усмивка. Илия Ламбов влиза в бизнеса, представя ни новите тенденции, негативните пластове в културните процеси и бизнес структурите. Дамян Христов ни предлага визуалмата игра на скулптурните форми на релефа и орелефа. На откриването Павел Найденов ще изненада с аудио пърформанс. Ще имама и послание и от Столипиново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама