Община Шумен готви поръчка за сметоизвозването и поема управлението на депото за отпадъци

11:58, 14 юни 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Управлението на сметището се поема от новосъздаденото в Шумен общинско предприятие по чистота , а Община Шумен вече подготвя обществена поръчка за извозването на боклука.

Това обяви кметът Любомир Христов след заседанието на Сдружението за управление на отпадъците.

Концесионният договор за събиране на боклука между община Шумен и “Титан БКС” изтича на 24 юли.

За дейностите по сметоизвозване Шумен ще бъде разделен на две части – северна и южна, като целта е повече фирми да участват в обществената поръчка.

Срокът на договора, който ще бъде сключен за тази дейност ще е 1 година.

Ако до изтичане на срока на концесионния договор времето на Община Шумен не стигне за обявяването на обществената поръчка, то вече се водят разговори с “Титан” да продължи дейностите по събирането на боклука на града. Кметът Христов допълни, че интерес към тази дейност проявяват и други фирми.

Ако обществената поръчка се реализира в тези срокове, то спечелилите фирми поемат  дейностите по сметосъбиране за срок от една година, разясни Любомир Христов.

Тази едно година пък ще се използва от Община Шумен да закупи техниката, необходима на общинското предприятие по чистота да работи, ще се направи ремонт на сградния фонд, където ще се помещава предприятието. В средата на следващата година, в зависимост от готовността, която има общинското предприятие, то ще поеме събирането на боклука на едната част от града или на целия град.

Общинското предприятие по чистота ще използва терен около дивизията, в близост до бившия тютюнев комбинат, уточни още Любомир Христов и допълни, че в Шумен няма да има и ден, в който боклука на града няма да бъде събиран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама