Затвор за рецидивисти, ограбили компаньонка в Пловдив

12:03, 14 юни 16 25 714 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири години затвор при първоначален "строг" режим ще лежат рецидивисти, които ограбили компаньонка в Пловдив, съобщиха от Пловдивският окръжен съд.

Стоян Петров от село Лясково е осъждан многократно. Той изтърпявал наказание от две години и два месеца лишаване от свобода, но изтърпяването на това наказание било прекъснато за срок от 15 дни по здравословни причини. Христо Гоцев от Първомай изтърпял последното си наказание и на 03.01.2014 г. бил освободен от затвора.

Двамата подсъдими се познавали отпреди. На 08.01.2016 г. се срещнали и тъй като не разполагали с финансови средства, решили да си набавят като извършат грабеж. Разбрали се да отнемат оборота на жена, която работела като компаньонка. Посетили интернет зала и се снабдили с номера на мобилен телефон на такава жена, обадили й се и си уговорили среща.

Докато пътували към адреса, двамата подсъдими изготвили план за действие. Разбрали се първо да влезе в апартамента подсъдимият Гоцев, но под предлог, че не я харесва, да излезе и така да отвори вратата на подсъдимия Стоян Петров. Първоначално събитията се развили по план, но подсъдимият Гоцев се забавил повече от уговореното и затова подсъдимият Петров започнал да тропа по входната врата и да вика "Отворете! Полиция!".

Това изплашило пострадалата и затова тя не искала да отвари вратата, но Гоцев взел ключовете й и отворил на Петров. Той влязъл в апартамента, като държал в ръката си нож, насочил го заплашително към пострадалата и поискал да покаже къде са парите. Така двамата подсъдими отнели пари и вещи на стойност 1904 лв. След като напуснали адреса, бил подаден сигнал за извършения грабеж на телефон 112.

Двамата мъже са признали изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и делото е разгледано по реда на "Съкратено съдебно следствие".

Присъдата по чл. 199 ал. 1 от НК подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок от днес пред Апелативния съд в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама