Ремонтират част от източното платно на Асеновградско шосе

12:39, 14 юни 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Част от Асеновградско шосе, попадаща в рамките на община "Родопи", ще бъде асфалтирана през следващите 20 дни по силата на споразумение, сключено между Община Пловдив и "Родопи". Символичната първа копка направиха днес кметът на Пловдив Иван Тотев и районният кмет на "Тракия" Костадин Димитров.

Ще бъде асфалтирано изцяло източното платно и ще бъде довършено започнатото през миналата година западно платно до уширението. Така ще може да се свърже бул. "Менделеев" с пътя Асеновград-Пловдив, за който вече е обявена обществена поръчка от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Ремонтът е на мястото, където трябва да започне удвояването на Асеновградско шосе и по този начин още един от входовете на Пловдив ще придобие нормален вид.

С първата копка бе даден символичен старт на строителната програма на Община Пловдив за тази година, поясни Тотев.

Проектът е на стойност 1.5 млн. лв., изпълнител е "Пътинженеринг". В проекта влиза и преасфалтиране на бул. "Княгиня Мария-Луиза" в участъка от църквата "Света Петка" до бул. "Източен". Работата там започва утре, като ще бъде затворено северното платно изцяло, а движението ще се пренасочва през бул. "Шести септември".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама