Микрофон подари кметът на Димитрина Германова за блестящото представяне на Детската Евровизия

13:28, 14 юни 16 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Добрич Йордан Йорданов поздрави 12-годишната Димитрина Германова за големия успех – второ място на националната селекция на Детската Евровизия. Той се срещна с младата изпълнителка, баща й Герман Германов и вокалния й педагог Елена Карабельова.

Кметът изрази увереността си, че Димитрина ще постигне невероятни успехи и ще прослави не само Добрич, но и цяла България. Той заяви, че младата певица ще има неговата подкрепа. Йорданов благодари на Димитрина за това, което тя прави за своя град и я увери, че на следващата Евровизия няма да има конкуренция. Подари й микрофон от известна марка, с който да участва, както на местна, така и на национална и световна сцена. И пое ангажимент да върне повече хора в Добрич, за да може следващия път зрителският вот да е още по-голям.

Димитрина благодаря на целия град за подкрепата. 

Специални благодарности тя изказа и за екипа на БНТ, който й показа, че едни малки деца могат да се чувстват като големи звезди.

Бащата на Дидка сподели, че след шоуто е разговарял с Гордън Бонело, който е режисьор на конкурса Евровизия. Благодарил му за добрите думи за Дидка, при което режисьорът обяснил, че детето е готово за голямата сцена, не само като вокално изпълнение, но и като сценично присъствие, работа с камера. Елена Карабельова , на което семейството също изрази огромни благодарност, също счита, че Димитрина стои като комплексен артист на сцената, за което допринасят и заниманията й по балет и пиано. Тя подчерта, че младият талант на Добрич има музикална дарба, освен това е невероятно интелигентна и възприемчива, затова прави толкова бързи крачки в развитието си напред. Ако реши да се занимава в бъдеще с пеене, със сигурност ще има голям успех, прогнозира Карабельова, която работи с Дидка от две години и половина.

„Радвам се, че представихме по най-добрия начин студио „Сарандев“, Младежкия център и град Добрич. Постижението ни е наистина впечатляващо. Надявам се, че ще имаме още по-добри“, сподели вокалният педагог.

Самата Димитрина сподели, че е на сцената от 4-годишна. Първоначално започнала с балет, а след това и с пиано. После се запалила по музикалните формати. „Най-важното за мен е училището, защото без училище няма как да имаш всички тези умения, които притежавам“, споделя Дидка, която е петокласничка в СОУ „П. Р. Славейков“, отличничка и с много успехи и на математически състезания. Казва, че разпределя ангажиментите си за извънкласни форми, според натовареността в училище. Димитрина е много благодарна на съучениците си за подкрепата. Разказа, че след завръщането й, тя почерпила, а класната й ръководителка и приятелите й споделили, че ги прави горди, че я познават. „Аз съм си просто едно нормално дете, като всичко останали. Това, че са ме показали три пъти по телевизията, не ме прави с нищо по-различна от тях“, споделя Дидка. Оказва се, че вече я разпознават и по улиците. Вчера минавала край заведение в Добрич и от масите започнали да я аплодират. „Беше много вълнуващо, защото славата някак вдига самочувствието. Естествено, ако знаеш как да я използваш, защото не е шега работа. Някои може да се вземат прекалено на сериозно и да започнат да се надценяват, което не е много добре за околните“, мъдро обяснява Димитрина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама