Божидар Лукарски: Обсъжда се идея във Велико Търново да има нова индустриална зона за чуждестранни инвеститори

13:44, 14 юни 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Засилен е интересът на инвеститорите към Велико Търново и Северна България. Това съобщи икономическият министър Божидар Лукарски по време на посещението си във Велико Търново, където се проведе енергиен форум.

 Министър Лукарски потвърди, че се обсъжда идея във Велико Търново да бъде създадена нова индустриална зона, която да привлича най-вече чуждестранни инвеститори. Той обясни, че моделът е следният: общината или областната администрация следва да предостави на икономическото министерство подходящ терен с готова инфраструктура. „Велико Търново е важен център в Северен централен район, който се намира в центъра на България и има добри традиции – бизнес и икономически”, добави министърът.

Кметът Даниел Панов припомни, че Община Велико Търново вече има проект за 2 милиона лева за подобряване на градската среда в Западната промишлена зона, който е част от одобрената инвестиционна програма по оперативна програма „Региони в растеж”.  

В старата столица  Божидар Лукарски,заедно с кмета на града, откри форум, посветен на новите възможности, които предоставя оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”. Акцентът бе върху процедурите за прилагане на мерки за енергийна ефективност при малките и средни предприятия.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама