С 5 милиона лева правят тротоари и велоалеи в Пловдив

13:48, 14 юни 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И това лято продължава обновяването на тротоарни настилки в централната част на Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев. Средствата общо са около 5 милиона лева по договор в рамките на две години.

Ще се започне от бул. "Цар Борис III Обединител", където паралелно с преасфалтирането на второто колело се предвижда и велоалея от Сточна гара до Тунела, по източната страна.

Разработва се и велосипедна връзка между Аграрния университет и Сточна гара. Най-вероятно трасето ще мине по северната част на продължението на бул. "Санкт-Петербург" и след това по "Найчо Цанов", за да се стигне до големия възел с велоалеите по бул. "Руски" и бул. "Васил Априлов".

В зоната около ул. "Опълченска", ул. "Бетовен", няколко улици в "Капана" също ще бъдат обновени настилки.

Подмяната на тротоарите тази година ще обхване и зони около Военна болница, ул. "Богомил", както и по районите. Ще бъдат направени тротоарите по ул. "Гонда вода" в кв. "Гагарин", ул. "Остромила" в район "Южен", кв. "Беломорски".

По същия договор има възможност да се изграждат и велоалеи. Предвижда се да се направи велосипедното трасе между парк "Отдих и култура" и бул. "Васил Априлов", по бул. "Копривщица".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама