Разследван за два опита за убийство агресивен мъж от Балчик остава в ареста

13:57, 14 юни 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
47-годишен мъж от Балчик, направил опит да убие двама души, остава в ареста. Това реши Варненският апелативен съд, който потвърди определение на Окръжния съд Добрич, с което молбата на обвиняемия Илиян Неделчев мярката му за неотклонение да бъде променена, не бе уважена.

Пресцентърът на Апелативен съд – Варна, припомняме, че разследването започна след сигнал на собственичка на минимаркет в морския град, че двама мъже били нападнати с нож от неизвестен мъж в района на магазина. Двамата имали множество наранявания и се нуждаели от спешна медицинска помощ.

Бързите следствени действия установили, че нападателят е Неделчев. Пострадалите поискали огънче от Илиян, който бил видимо пиян и силно агресивен. Вместо да им даде огънче, той подгонил мъжете с нож и им нанесъл прорезни и прободни рани. Пострадалите успели да се скрият в минимаркета и да поискат помощ.

Обвиняемият е в ареста от 16 февруари. Защитата му твърди, че опитът за убийство е станал при самоотбрана, както и че са изтекли сроковете за разследване.

Според съда, няма доказателства, които да разколебават предположението, че именно Неделчев е извършил опита за убийство. Събраните показания от свидетели, както и други доказателства, потвърждавали това. Магистратите във Варна считат, че няма опасност Илиян да се укрие, но има реална възможността той да извърши друго престъпление. Комплексната съдебно-психиатрична експертиза установила, че той е агресивен. Разумни са и сроковете за задържането му под стража, счита съдът.

Определението, с което Апелативен съд – Варна потвърди задържането под стража спрямо Илиян Неделчев, разследван затова, че в Балчик направил опит да убие двама души не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама