Пожарната се включи в отстраняване на последиците от бурята в Русе

13:57, 14 юни 16 / Спорт 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" са се включили активно в отстраняване на последиците от бурята в Русе снощи.

Както вече съобщихме, след по краткия дъжд в ранния следобед, до 21 ч. на вчерашния 13 юни са се изляли 34 литра на квадратен метър дъжд, което доведе до проблеми в някои части на града.

В 19:24 часа екип от Първа РСПБЗН е изпратен на ул. Пристанищна в Русе, за изтегляне на лек автомобил "Ситроен" от наводнена улица.

В 19:28 часа екип от Първа РСПБЗН е изпратен на ул. "Олимпи Панов" в Русе за отводняване в търговски център "Роял", но при пристигане на екипа на място се е оказало, че водата се е оттекла.

В 19:35 часа е получено обаждане за оказване на съдействие в квартал "Чародейка" в Русе. На адрес, до блок 302, е изпратен екип от спасители при РДПБЗН, който е отстранил паднало дърво от пътното платно.

В 19:40 часа един противопожарен автомобил от РСПБЗН – Бяла е ходил в с. Стърмен, където на ул. "Иван Вазов" се е наложило отводняване на къща.

В 20:10 часа екип от Втора РСПБЗН е изпратен на бул. "Липник" в Русе, където е трябвало да се изтегли закъсал автомобил. При пристигане на място екипът не е открил такъв автомобил. При прибиране към службата екипът е насочен към ул. "Искър", за да отстрани паднали клони и листна маса на пътното платно.

В 20:10 часа пожарникарите от Втора РСПБЗН са изпратени на ул. "Чипровци" в Русе, в района до магазин "Лидъл". Получил се е сигнал за закъсал автомобил БМВ в събрала се вода, поради обилните валежи. Автомобилът е избутан извън водата. При прибиране екипът е отстранил паднали клони и листна маса до заведението "Жорела".

Още рано тази сутрин бяха наредени отново и разделите на велоалеята по бул. "Христо Ботев", които пороят разнесе по целия булевард снощи.

Очаква се днес неприятните явления да затихнат и от утре слънчевото време да е с предимство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама