Отказаха свобода на разследван за опит за двойно убийство

14:00, 14 юни 16 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжния съд в Добрич от края на май, с което е оставена без уважение молбата на Илиян Неделчев за изменение в по-лека на мярката му за неотклонение. 47-годишният мъж е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на полицейското управление в Балчик за това, че на 13 февруари тази година направил опит да убие двама души, като деянието останало недовършено по независещи от него причини.

Разследването започнало след сигнал на собственичка на минимаркет в Балчик, че двама мъже били нападнати с нож от неизвестен мъж в района на магазина, имали множество наранявания и се нуждаели от спешна медицинска помощ. Бързите следствени действия установили, че нападателят е Неделчев.

Пострадалите поискали огънче от Илиян, който бил видимо в нетрезво състояние и силно агресивен. Вместо да им даде огънче, той подгонил мъжете с нож и им нанесъл прорезни и прободни рани. Пострадалите успели да се скрият в минимаркета и да поискат помощ.

Неделчев е в ареста от 16 февруари. Защитата му твърди, че опитът за убийство е станал в условията на превишаване пределите на неизбежната отбрана, както и че били изтекли процесуалните срокове за разследване на деянието.

Варненският апелативен съд сподели изводите на първата съдебна инстанция, според които няма нови доказателства или факти, които да разколебават обоснованото предположение, че именно Неделчев е извършител на опита за убийство. В хода на следствените действия са събрани достатъчно гласни свидетелства и други доказателства в потвърждение на това. Този съд смята, че няма опасност обвиняемият да се укрие от наказателно преследване, но съвсем реална е възможността той да извърши друго престъпление. Основание за този извод съдът намира в заключението на комплексна съдебнопсихиатрична експертиза, според която Неделчев е агресивен. Разумни са и сроковете за задържането му под стража, смята съдът.

Определението му не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама