Марешки: С покушение срещу Ахчиева искат да ме отклонят от президентството

14:22, 14 юни 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бизнесменът и независим кандидат за президент Веселин Марешки даде извънредна пресконференция днес, на която изрази безпокойство, че може да се извърши покушение срещу Валя Ахчиева, което да припишат на него. Журналистката от БНТ разкри преди дни в свое предаване, че Марешки продава горивото си на загуба, което всъщност е забранено от закона.

„Неприятно съм изненадан от това, че вече на бензиностанциите на картела отново има цени около и над 2 лв. за основните видове горива. Мен отдавна ме предупредиха, че ще започнат тежки провокации от рода на замърсяване на наши горива, подхвърляне на некачествени. Януари или февруари беше направен първият опит, за който си помислихме че е случайност. Част от горивото, предназначено за Айтос, беше много тежко замърсено и щеше да доведе до разваляне на безброй автомобили“, оплака се бизнесменът, който уточни, че по чиста случайност шофьорът при разтоварването забелязал, че мирише лошо.

Последвала и друга провокация - на бензиностанция на Марешки при проверка било открито високо съдържание на сяра в единия от съдовете с дизел. Според него няма как горивото в цяла България да е много добро, а само в една бензиностанция не.

„Няма как да пристигне, което означава, че задължително е подхвърлено. Може да има и внедрени служители. Това вече става тенденция и на референдума пак, за да ни направят черен пиар, намериха около 2000 подписа на мъртви хора. За всички е ясно, че като човек, който инициирам референдума, няма как сам да подпиша мъртви хора. Ясно е, че някой жив човек е пратен да се гаври с паметта на хората“, коментира аптечният бос.

„Не съм се обадил аз на Ахчиева, за да й дам платена консултация за горивото. За наша радост, направихме връзка. Това нещо не може да го измисли самата Ахчиева, а група от хора. Самата Ахчиева не знае, че е „бушон“ в такава мръсна схема. Беше ми подсказано, че може да има и следваща акция, за да спасим и Ахчиева, и себе си. В момента тя прави мишена себе си, защото всеки един, срещу когото е пускала материали преди това, може да отиде да използва този момент и да й отмъсти, като това бъде приписано на мен“, подчерта Марешки.

Според него има опити да отклонят вниманието му и от президентските избори, за които коментира, че би искал да се кандидатира с жена. Той бе категоричен, че не е съгласен България да обявява война на Русия, защото сме с общ език, култура и религия. „Ще се окаже, че за няколко сребърника е продаден интересът на българския народ. Аз не съм нито новият, нито старият Левски, но съм негов последовател“, подчерта кандидат-президентът.

Марешки продължи и темата с горивата, като посочи, че никой не говорел за това, че в Румъния вече има глоба срещу т.нар. картел. Глобени били с около 30 млн. евро. „На 24 май в базите на „Лукойл“ цената на дизела спада драстично, на 25 май се качва драстично. Като се направи разследване, сигурно има някакъв смисъл. Откраднати са от България няколко десетки милиона лева чрез сделка с държавния финансов резерв. Премиерът Борисов казва, че се забелязва събираемостта на данъците от бизнеса с горива. С нашето навлизане на пазара започва да изсветлява бизнесът. Като клиент и бизнесмен съм изряден“, похвали се още Веселин Марешки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама