Бургаската прокуратура протестира присъдата на двойния убиец от кв. „Долно Езерово“

14:41, 14 юни 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаската окръжна прокуратура протестира присъдата на Драгия Радневски, който уби двама души в бургаския квартал „Долно Езерово“. Окръжният съд в града наложи на двойния убиец  наказание „лишаване от свобода“  в размер от 12 години, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Според прокуратурата, определеното наказание е явно несправедливо.

Драгия Радневски е признат за виновен  затова, че в следобедните часове на 27 октомври миналата година, застреля с ловна пушка 67-годишната Тонка Стоянова и 46-годишната й дъщеря Иванка Стоянова в бургаския квартал „Долно Езерово“. Жените починаха на място вследствие на получените наранявания. Причината за кървавата трагедия е ревност от страна на подсъдимия към Иванка.

През последния месец преди извършване на деянието, отношенията между Радневски и Иванка Стоянова се влошили и жената поискала да прекратят връзка си, като му заявила това. Той обаче не бил съгласен и продължил да я търси.

През последната седмица преди убийството Иванка напълно спряла да вдига телефона на подсъдимия и отказала всякакви срещи с него. По същото време и самия Радневски вече бил налегнат от мисли за самоубийство предвид това, че Иванка го оставила, липсата на парични средства, автомобилът му също се развалил и той не виждал изход от създалата се ситуация.

На 27 октомври 2015 г., около 07.30 ч., подсъдимият отишъл до дома на своя приятел и съсед, който живеел отсреща на същата улица. Радневски  споделил, че предходния ден са му откраднали сума пари от тях и го попитал дали той не е ходил в дома му. След това споделил подозренията си, че вероятно тези пари са били взети от Иванка Стоянова, като заявил, че тя до момента му е струвала 20 000 лева.

Малко по-късно, преди обяд, Драгия Радневски отишъл в къщата на Иванка и Тонка, с цел да поговори с дъщерята. Тя отново му заявила, че трябва да я забрави и че всичко между тях е свършило, като в нейна защита се намесила и майка й.

Радневски се прибрал в дома си и започнал да пие алкохол. Замислил се, че вече няма пари, няма автомобил, че Иванка го оставила и че вече няма за какво да живее. Отново започнал да мисли за самоубийство, но тогава насъбралия се до този момент гняв към двете жени взел превес и решил вместо да слага край на собствения си живот, да убие тях.

Подсъдимият взел законно притежаваната си ловна пушка заедно с няколко ловни патрона и се отправил към къщата на двете пострадали.

Времето било около 13.00 часа на 27 същия ден, когато Радневски достигнал къщата.Той видял, че двете жени са с гръб към него, наведени към земята и застанал в близост до външната чешма на двора, на разстояние 2-3 метра от тях. Насочил пушката към Иванка, която в същия момент се изправила и обърнала с лице към подсъдимия, който веднага стрелял и я улучил в гърдите. След това стрелял и по Тонка, като се целил в главата й, но улучил същата в лявото рамо.

След като двете жени паднали простреляни на земята, Радневски изхвърлил гилзите от пушката на мястото, където стоял и започнал да я зарежда отново. Приближил се към падналите тела и изстрелял по още един патрон в гърба на Иванка и един патрон в гърба на Тонка. Смъртта на двете настъпила незабавно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама