Прокуратурата в Пазарджик внесе обвинителен акт срещу Иван Евстатиев, започва делото

14:46, 14 юни 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Пазарджик внесе днес обвинителен акт в Районен съд-Панагюрище срещу Иван Евстатиев, на 58 г., за това, че се съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като го привел в безпомощно състояние  и за това, че опил с алкохолна напитка лице, ненавършило 18-годишна възраст.

Досъдебното производство беше образувано на 15 януари 2016 г. В хода на разследването са разпитани множество свидетели, били са назначени и изготвени десет експертизи. Евстатиев е отказал да дава обяснения. Събраните доказателства са дали основание на наблюдаващия прокурор да изготви и внесе в Районен съд-Панагюрище обвинителен акт.

Установено е, че на 15 януари 2016 г. пострадалата минавала покрай хотел на бул. „България“ в гр. Стрелча. Там на пейка бил седнал Евстатиев. Той я поканил в хотелската си стая, където обичайно пребивавал. Извадил бутилка с водка и две чаши и налял в тях от алкохола. Двамата започнали да разговарят, като Евстатиев подканял момичето да пие. По време на срещата им пострадалата приела голяма количество концентрат, като по този начин била преведена в напълно неадекватно състояние от обвиняемия, след което той се съвкупил с нея.

Под въздействието на алкохола тя не можела да му окаже съпротива и след приключване на сексуалния акт заспала. През това време близките й я търсили по мобилния телефон, но не я открили. Евстатиев я събудил и казал, че трябва да се прибира. При слизане по стълбите на хотела пострадалата залитнала, ударила си лицето в стената и си разкървавила долната устна. Обвиняемият  я качил в джипа си и докато я карал към дома й, я убеждавал да не съобщава на родителите си какво се е случило.  По време на извършването на деянието пострадалата е била в средна степен на алкохолно опиване.

Предвиденото от закона наказание за престъплението е от три до десет години лишаване от свобода.

Обвинителния акт трябва да бъде връчен на Евстатиев, а след изтичане на срока за възражения, се очаква и определяне на дата за делото

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама