С 10 електроскутера пазят реда в Стара Загора

14:49, 14 юни 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мобилен екип от 10 инспектори „Обществен ред и сигурност" към звено „Общинска охрана“ ще патрулира от днес в Стара Загора.

Кметът Живко Тодоров представи петте двойки, които ще се придвижват с електроскутери, за да бдят за опазване на обществения ред на територията на областния град. Те ще контролират сигурността на гражданите в парковите територии, пешеходните зони, както и местата за паркиране в града.

"Скутерите са изцяло на ток. Те са екологични и не замърсяват околната среда. По този начин може много по-лесно да се контролира  и много места ще станат достъпни. Така ще се подобри контрола за опазването на обществения ред”, обясни кметът.  Правомощията на инспекторите са да установят нарушението, но дейността им е повече с превантивен характер.

"Вършете си работата, за  да сте в полза на добросъвестните граждани", посъветва и ресорният зам.-кмет Йордан Николов.

Общата стойност на инвестицията в електроскутерите е около 20 хил.лв.  Десетте возила са немски, марка „Етрополис” и са в жълт, син и зелен цвят.  72-волтовата им батерия с мощност 2 киловата покрива ежедневно дистанция от 50 до 70 км, съобразно релефа и теглото на водача. След края на работния ден ще се прибират в специална база, където ще се зареждат, за да са готови на другия ден.

Десетте инспектори са избрани след конкурс сред 24 кандидати. Всичките са млади хора с висше образование. За всеки е ушита униформа според индивидуалните мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама