„Сън“: Над 150 футболни хулигани, обучени в Русия, създават безредици на Евро 2016

15:31, 14 юни 16 / Свят 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Русия са се обучавали 150 здрави младежи, които да създават безредици преди и след мачовете от Европейското първенство по футбол, твърди британският таблоид „Сън“. Всички желаещи да се включат в т. нар. „руска футболна агитка“ преминават през специален кастинг. За да докажат издръжливост, те трябва да представят пояс от ММА състезание и да се сбият с най-силните в бандата.

Подборът на специално обучените футболни хулигани, както ги нарекоха във френските медии, има за цел да отличи най-здравите и да останат, тези които никога не се отказват от сбиване.

Заедно с полските си събратя, руските футболни хулигани са най-последователните в своята свирепа жестокост. След безредиците в Марсилия местен журналист ги описа като „скакалци, които унищожават всичко по пътя си и изчезват изневиделица“.

Разкритията идват след сблъсъците между английски и руски запалянковци в пристанищния град.

„Тези не са нормални футболни фенове, те не са и нормални футболни хулигани. Никога не се отказват от бой, което доказва, че са наети с тази цел. Те се подготвят за Европейското по футбол в продължение на години. Всички руски запалянковци пристигнаха тук оборудвани и тренирани, за да създават неприятности“, разказва пред изданието фен на руския отбор.

„Сраженията ще продължат и англичаните все оше са основна цел“, заяви един от 150-те руски футболни хулигани пред HooligansTV.com. По думи му в момента във Франция се намират между 500-600 руски ултраси. „Няма значение на кой отбор си фен, важно е че всички сме от Русия. Ние ще се борим срещу английските запалянковци. Англичаните винаги казват, че са основните футболни хулигани. Дойдохме за да покажем, че англичаните са момичета“, разказва още той.

Момчатата от руската агитка са на възраст между 20-30 гидини, а в родината си повечето от тях се занимават със спорт, предимно бокс или различни видове източни бойни изкуства.

Десетки крайни руски ултраси, сред които и един гангстер, наречен Василий, стоят зад сблъсъците след мача Англия – Русия в събота, който завърши с равен резултат. Василий е член на неонацистка банда „Спартак гладиатор“, чието лого е татуирано на гърдите му.

В резултат на яростната атака 51-годишен британец бере душа в болница, десетки други получиха тежки наранявания. В понеделник Наказателния съд в Марсилия постанови част от феновете на руския отбор да бъдат върнати в родината им, а двама английски фенове бяха пратени зад решетките.

Отстраниха условно руския национален отбор от Евро 2016 

Междувременно заради ексцесииите на стадион „Велодром“ в руският национален отбор беше условно изхвърлен от Европейското първенство, стана ясно след днешното заседание на Дисциплинарната комисия на УЕФА. Местният футболен съюз ще трябва да плати солена глоба от 150 хил. евро.

Наказанието е наложено заради ексцесиите по трибуните на мача с Англия в Марсилия.

УЕФА обяви, че наказва руснаците по чл. 20 от правилника си, според който налага санкцията заради безредици по трибуните. Точно затова няма как да бъдат наказани англичаните, които вилняха също из Марсилия, но извън стадиона и затова се разминават със санкцията. 

От Европейската футболна централа уточняват, че ако подобни батални сцени с участието на руските фенове на трибуните се повторят, "сборная" ще изхвърчи от турнира на момента. От Руския футболен съюз обявиха, че няма да обжалват санкцията засега.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама